Lag-SM

I helgen var det då äntligen dags för lag-SM i fälttävlan, både för ponny och häst.

För ponny var det 27 lag som deltog och flera klubbar hade mer än ett lag. Wilmas klubb (Norrby RS) ställde upp med två lag.  Redan i påskas hade klubben börjat sin satsning mot SM med en boot camp i Skåne. Rapport från denna kan ni läsa om här.

I år var det Föreningen Mantorpsryttarna som var arrangerande klubb. Med ljudet från motorbanan som bakgrundsmusik reds dressyren och hoppningen under fredag/lördag. På grund av ihärdigt regnande så var underlaget tungt och liknade mer lervälling med stora vattenpölar än fibersand. På söndagen reds den avslutande terrängen som alla längtat till. I fälttävlans SM får varje lag får starta med fem ryttare och resultaten för de tre bästa  ryttarna räknas. Stora Wäsbys FRK tog guld men det var väldigt små marginaler mellan de lagen. Norrbys lag hamnade på femte och 20:e plats, en oturlig omkullridning gjorde att ena laget föll från tredje platsen.

Wilma och Lavendel fick en individuell 9:e plac (av 67 startande) i P80. De genomförde en felfri hoppning och terräng och red på 62.143% i dressyren. Här kan ni se Wilma och Lavendels start, deras framfart i vattenhindret och deras målgång.

Fullständiga resultat individuellt och lag hittar ni under dessa länkar. Grattis Wilma och Team Lavendel till en bra avslutning på en finfin säsong!

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =