Om stallet

Stall Norra Norby gård, också känt som Surmulen, ligger i kanten på Hågadalen, alldeles bakom stadsdelen Eriksberg.
Det går stadsbuss hit och de närmaste busshållplatserna är Kvickstensvägen (linje 7), Täljstenen (linje 2 och 12) eller Västertorg (linje 2 och 12). Du kan också åka mjuka linjen (30) och hoppa av på Västertorg, Täljstenen eller Täljstensvägen.
Från alla tre hållplatserna är det cirka 700 meter till stallet.
Läs mer på ULs hemsida: www.ul.se

I stallet finns 25 boxar, fördelade på två stallbyggnader. Det finns en spolspilta med varmvatten i stora stallet. Sadelkammaren är uppvärmd och det finns kylskåp, mikro och kaffebryggare samt vattenkokare. På baksidan har vi en ridbana 18 x 50 med belysning och hinderpark från Safety System med mur och vattenmatta. 200 meter från stallet finns ytterligare en ridbana (som kommunen anlagt) som är 30×60 meter, och som vi får utnyttja utan kostnad. I Hågadalen och Nåsten finns mer än tre mil preparerade ridvägar, och det är ca 4 kilometer på ridstig till ridhuset i Lurbo och 3,5 kilometer på ridstig till Akademistallet/UVFK. I stallet finns möjlighet att rida för tränare, bland annat dressyr- och WE-tränaren Charlotta Ingvarsdotter som kommer ungefär varannan vecka.

Till stallet hör sju stora vinterhagar på 1,5-2,5 hektar. I varje hage går 3-5 hästar. Runt hagarna är det elstaket och hästarna har tillgång till vatten i hagen. Hästarna utfodras inte med hö/hösilage i hagen men har tillgång till halm ute under perioden nov-mars. Under vintern går hästarna ute klockan 8-16 varje dag. Under våren, sommaren och hösten är hästarna ofta ute betydligt längre och det finns möjlighet att ha sin häst ute dygnet runt så snart hagarna blivit gröna på vårkanten.

Stallhyran är för närvarande 3200 kronor/månad inklusive moms. Vår duktiga stallvärd Gaby sköter morgonfodringar och utsläpp på helgfri vardag. Resten av stallpassen hjälps hästägarna åt med enligt ett roterande schema, i genomsnitt 2-3 pass per månad. Hösilage ingår. Strö (spån/halm) och kraftfoder köper man själv, det finns möjlighet till hemleverans av spån och kraftfoder ungefär varannan vecka. De som använder halm gör en gemensam beställning på hösten (och ibland ytterligare en gång till under vintern). Stallet deltar i SVA:s parasitkontrollprogram och träckprov inom programmet ingår i stallhyran.

Stallperioden löper från 15 augusti till 30 juni. Under sommaruppehållet (v 27-32) är det hyresfritt. De som önskar kan ha kvar hästen på sommarbete (ca 14 hektar naturbete en kilometer från stallet samt några mindre gräshagar) för en lägre avgift. Då finns även möjlighet att disponera stallet med undantag för när städning och reparationer/målning pågår, men ingen service ingår.

Vi som håller till i stallet är huvudsakligen fritidsryttare med varierande ambitioner och kunskapsnivå, från att ha första foderhästen till att ha startat SM i olika grenar. Alla är vi måna om att stallet och hästarna sköts på bästa sätt, och de rutiner vi följer har arbetats fram och prövats under många år.  Vi vill att hästarna som kommer till vårt stall ska vara snälla och välhanterade och vi månar särskilt om de lite äldre hästarna.

Om du är intresserad av stallplats, fyll i formuläret så kontaktar vi dig! 

(Visited 1 128 times, 1 visits today)

Hemsida för Stallföreningen Norra Norby gård, även kallad Stall Surmulen.