Stallstäd och fodringar i juni

Vi närmar oss slutet av maj, och de första hyresgästerna lämnar strax stallet för sommaren.

Fodringar
Hur funkar eftermiddags och kvällsfodringarna i juni? Jo, det funkar så här:  5-hästars-regeln Så länge minst FEM (5) hästar ska utfodras, tas in eller ut, så är det fodringar som vanligt. Kvälls och eftermiddagspassen pågår till den 27 juni (måndagen efter midsommarhelgen), om inget annat sägs. Även om du  har din häst på sommarbetet eller har flyttat iväg någon annanstans över sommaren så har du ansvar för din fodring (så byt eller sälj den om du inte kan ta den). Morgonfodringar ingår hela månaden för de hästar som står inne.  OBS! Inga fodringar upphör förrän styrelsen skickat ut ett sms om detta!!!

Städning av box
Ska du åka bort i sommar?
Glöm inte att städa ur boxen och ditt skåp innan du försvinner. Ju mer jobb du gör innan du åker, desto renare och finare kommer din box att vara när du kommer tillbaka i höst.

Städanvisningar:
* Ta ut allt strö. Sopa golvet noga. Sopa också av väggarna och taket.
* Ta en skurborste och en hovkrats och ge dig på alla små springor, vinklar och vrår i boxen, där det samlas damm, boss och smuts. Vårt stall är gammalt och det finns många intressanta håligheter där det gömmer sig saker som inte har ett namn och som inte ska vara kvar där när det är dags att högtryckstvätta stallet.
* Använd en skrapa eller annat lämpligt verktyg för att rensa eventuella ojämnheter och annat i golvet från strö och smuts. Sopa noga en gång till.
* Ta bort dina vattenhinkar och ställ dem på logen. Skura ur krubban riktigt ordentligt.
* Plocka ur ditt skåp och ställ upp grejorna på logen eller ta hem dem. Märk dem med namn! Glöm inte att tömma det orange skåpet, om du har ett sådant. Torka ur skåpen med en fuktig trasa.
* Täcken, fodertunnor och andra lösa attrialjer ska också upp till skullen, om du inte tar sakerna med dig.
* Skriv på boxdörren att boxen är städad
Ska din häst vara kvar på sommarbetet, behöver det inte vara städat förrän 1 juli, och du har tillgång till din box förutom under den period som stallet högtryckstvättas. Det är INTE tillåtet att låna andras, rengjorda, boxar utan att fråga boxhyraren och styrelsen om lov. Den som inte har häst på plats har hyresfritt 1 juli till 15 augusti.
(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =