Tävlingsrapport

Under sommaren har Wilma och Lavendel haft fokus på att kvala in i Norrbys lag till lag SM i fälttävlan som går i slutet av september på Mantorp. Det har varit med på olika träningar på framförallt Åby Gårds terrängbana men även på Nynäs Gård.

Med målet i att sätta en så kallad Bas 0 (se TR IV mom 3.1) drog team Lavendel till Ljuslingsbacken utanför Skövde den 22 juli. De rapporterar att det var en mycket fin tävlingsplats och som rookies fick de veta att det var en av de tuffaste banorna. Vid banvisningen sjönk modet, det var en tekniskt svår bana. Wilma och Lavendel tog sig igenom som det enda felfria ekipaget i terrängmomentet och fick därmed en solklar 1:a placering.


Terrängbanan i Ljuslingsbacken

Prisutdelning

Nästa tävling var helgen efter hos Roslagens rid och körklubb på Åby Gård. Där fick de ett förargligt men tänkvärt stopp vilket gjorde att de hamnade utanför placering. Det var för övrigt en mycket lyckad tävling i fint väder.

På’t igen och till Stora Väsby FRKs tävlingar på Nynäs Gård den 13 augusti. Lavendel klämde in ett bocksprång i dressyren och inför terrängen låg de utanför placering. Men även denna gång så var Lavendel med på noterna och de gjorde en felfri runda och avancerade upp till en 3e plac. Därmed fick de sin andra Bas 0.


Wilma och Per ute på tävling

Grattis Wilma!

Även Runa och Ester har börjat tävla fälttävlan i år. Ester, som enligt sin förra ägare är rädd för vatten, är klockren i terrängmomentet. På gårdagens tävlingar på Nynäs Gård gjorde de en felfri ritt och prickade exakt optimaltiden, vilket gjorde att de åkte de upp 14 placeringar. Många av de andra ekipagen hade stopp i terrängen. Även på Muskös tävling den 5 augusti gjorde deras starka terräng att de hamnade bland de sju första. Terrängmomentet genomfördes den gången i ett skyfall. Även vid Åby Gårds tävling (29-30 juli) var det den starka terrängen som hjälpte upp resultatet. Nu har de styrt kosan till Flyinge med sikte på några hopptävlingar (och senare studier).

Bra jobbat Runa och Lycka till i framtiden!

Bilden ovan är från hopptävlingarna i Edsbro i början av sommaren, som har presenterats här redan tidigare.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

thirteen + two =