Tibbe

I måndags vandrade fina Tibbe över regnbågsbron till de evigt gröna ängarna. Tibbe, som egentligen hette Aille Tibetan, var en gulbrun connemaravalack, importerad från Irland. Han flyttade till familjen Sjögren-Matsson för cirka fem år sedan, och har sedan dess varit en mycket älskad tävlingsponny. Under årens lopp har han plockat hem mängder med rosetter tillsammans med Runa och Wilma, och tävlat ända upp till SM-klass i ponnyhoppning,

Förutom att Tibbe var en duktig tävlingshäst, var han en gentleman i stallet. Ständigt lika vänlig, med de långa mörka öronen spetsade och en mild uppsyn. Att han inte alltid gick att fånga i hagen när gräset lyste grönt och solen sken, var lätt att förlåta honom. Man måste faktiskt få ha lite egen vilja också, även om man är världens snällaste och husse står vid grinden och skramlar med en Tibbe-maraccas.*)

Vi tänker alla lite extra på familjen Sjögren-Matsson, som förlorat en familjemedlem, och önskar lycka till i letandet efter en ny häst så småningom.

Tibbe

*) Tibbe-marraccas = en petflaska innehållande diverse hästgodis att skramla med

(Visited 16 times, 1 visits today)

One thought on “Tibbe”

  1. Finaste Tibbe <3
    Du var en fin häst med stort hjärta. Vi saknar dig.
    Många kramar till Wilma, Runa, Agneta och Per från Wille och Michaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 6 =