Välkommen Gwen!

Helgen 19-20 augusti flyttar Gwen in med sin matte Annika. Även Annika är en återvändande Surmulare (hade på 90-talet shettisen Tarzan i stallet). Gwen är ett 6-årigt Holländskt KWPN sto som Annika ägt sedan sommaren 2016. Gwen är en liten nätt atletisk brunett på 160 cm som är snabb som en vessla och vig som en katt, vilket hon ibland kan visa prov på ute i hagen eller på ridturen när andan faller på. Gwen älskar att hoppa men matte insisterar än så länge på att mest jobba på med grunderna i ridningen, då hon fortfarande är rätt så grön. Till hjälp har Annika sin tränare Anne Källgren, som drillar dem i centrerad ridning. Ibland är de även med och skuttar lite för Malin på Akademistallet.

Gwen älskar att bli borstad och kliad i ansiktet. Men när hon är brunstig är dock matte inte mycket att ha, då är det bara pojkar som gäller. När Gwen slår på charmen faller grabbarna som furor vilket har fått matte att inse att separat stohage är ett måste.


Gwen är snäll och trevlig att hantera. Det är dock en dam med lite nerv som kan hoppa till om det dyker upp något läskigt, så man får inte gå och sova när man leder henne. Det är det även bäst att hon inte tas in sist från hagen (då hon lätt blir nervös utan sin flock).

Ny i stallet är också Selma, Gwens lilla storasyster. Selma är en försiktig och försynt liten dam i sina bästa år. Selma tycker inte om kyla och slask, så vintertid trynar hon helst hemma på kvällarna, men sommartid är hon gärna med i stallet då och då. Selmas favoritsyssla i stallet är att hitta illaluktande saker att rulla sig i (eller äta).

Välkomna till oss!

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

twenty − 11 =